3 feiten over push ups die je haren doen rechtstaan

push up tips mannen

De push-up is een van de beste en belangrijkste oefeningen om te doen voor een sterk en gespierd bovenlichaam. De push-up is een compound-oefening, betekende dat er meerdere grote spieren tegelijkertijd worden getraind. In dit geval zijn dat de triceps, de borst en de schouders.

Daarbij zijn er een tal aan variaties als het om push-ups gaat. Het maakt niet uit of je een complete beginner bent of een gevorderde, er zijn meerdere push-up variaties op jouw niveau.

Ik ga je de 3 feiten vertellen over push ups. Let op: Dit zijn nou de koffiezetapparaat praatjes waar jij punten mee kan scoren!

push up tips mannen

Zorg voor de juiste houding en vorm

Wanneer je een push-up uitvoert is het belangrijk dat je eerst de vorm goed te pakken krijgt. Kwaliteit herhalingen gaan vóór het aantal herhalingen.

De eerste stap is je om je handen net iets buiten schouderbreedte te plaatsen. Strek dan je benen, plaats je voeten op de vloer en zorg ervoor dat je een goed rechte rug hebt.

Laat vervolgens je borst naar de vloer zakken terwijl je door je ellebogen zakt. Je ellebogen moeten ongeveer een 45 graden hoek maken moet je lichaam, laat deze dus niet te ver naar buiten wijzen.

Train vanuit verschillende hoeken

Het is belangrijk om de focus op delen van je borst af te wisselen door verschillende push-up variaties. Zo kun je zowel incline als decline push-ups doen. Incline push-ups verleggen de focus naar de bovenkant van je borst. Dit doe je door je voeten op een hoger plateau te leggen zoals een bankje of fitness step.

Decline push-ups, daarentegen, zorgen voor een focus op de onderkant van de borst. Voor decline push-ups blijf je moet je voeten op de grond maar plaats je jouw handen op een bankje of fitness step. Dit zorgt voor een hoek die de onderkant van de borst beter traint.

Probeer verschillende variaties uit met push-up grips

Naast verschillende variaties proberen zoals de incline en decline push-ups, kun je ook de grip en breedte van je handen veranderen. Zo zijn er verschillende push-up grips die je hiervoor kunt gebruiken.

Met deze simpele accessoires vergroot je het aantal variaties dat je kunt doen, en daarbij kan dit ook een stuk fijner voor je polsen aanvoelen waardoor de oefening soepeler verloopt.

Zo kun je bijvoorbeeld close grip push-ups uitvoeren waardoor de triceps meer werk moeten verrichten, of je kunt de grip juist heel breed maken, en hiermee de triceps juist zo min mogelijk gebruiken en zo de focus op de borst te vergroten.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Onderzoek suggereert dat enkelvoudig onverzadigde vetten helpen beschermen tegen hartaandoeningen en de bloeddruk verlagen. Dit kan je ook helpen bij je push-ups. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *