Belangrijke vitamines en mineralen voor gezonde haren.

Belangrijke vitamines en mineralen voor gezonde haren

Het krijgen van dunner haar, of haarverlies kan erg vervelend zijn voor mannen. Kunnen mannen iets doen om zowel haarverlies als dunner-wordend haar te voorkomen? Ja, dat kan zeker! Zo zijn er een tal aan supplementen die bijdrage aan gezonde en sterke haren.

Vitamine B8 – Biotine

Een veel gebruikt haarsupplement is vitamine B8, ook wel Biotine genoemd. Biotine wordt gezien als de go-to-vitamine voor vele schoonheidsdoeleinden. Het wordt met name gebruikt voor betere en gezondere nagels, huid, en haar. Een biotine tekort kan leiden tot haarverlies.

Dit kan meerdere oorzaken hebben, waaronder genetische factoren vaak een rol lijken te spelen. In geval van een biotine tekort kunnen supplementen in staat zijn om haarverlies (dat is opgetreden als gevolg van een biotinetekort) te herstellen.

Vitamine B8 voor mannen

Vitamine B5

Daarnaast hebben we ook nog vitamine B5. Deze is cruciaal voor de vorming van Co-enzym A, een molecuul dat een grote hoeveelheid enzymen helpt functioneren in het lichaam, en voor de energieproductie in het algemeen. Ook is vitamine B5 gelinkt aan de gezondheid van het haar, en een tekort hieraan kan de gezondheid van je haar verslechteren.

Vitamine B5 voor mannen

Zink

Tot slot, een ander goede optie om te supplementeren is het mineraal zink. Dit is een essentieel mineraal dat betrokken is bij talrijke enzymen. Het speelt een rol in antioxiderende enzymen, de hersenfunctie en het immuunsysteem, naast vele andere biologische rollen.

Zink wordt meestal gebruikt om de frequentie van ziekte te verminderen en om optimale niveaus van testosteron te ondersteunen. Daarbij is voldoende zink inname ook essentieel voor een gezonde huid, gezonde nagels én gezond haar.

Zink zorgt er vooral voor dat je haar sterk blijft en dus niet dun en breekbaar wordt. Dit komt doordat zink bijdraagt aan de opbouw van eiwitten en daarmee ook voor alle lichaamsweefsels, waaronder de haren.

Hierdoor is het belangrijk om voldoende zink binnen te krijgen en zo gezonde en stevige haren te behouden. Supplementatie kan hierbij helpen.

Vitamine Zinc voor mannen

Lees meer op de website van Forever Men.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *