Hoe vind je de beste bluetooth headset?

Voorbeeld van een man met een bluetooth headset

Denk je aan het kopen van een bluetooth headset, oordopjes of neckband, maar kom je er niet uit? Met alle opties van vandaag is het lastig om een keuze te maken. Er zijn verschillende merken, soorten en maten die aan jouw behoefte kunnen voldoen. Daarnaast kan de prijs ook een rol spelen in je keuze. Zal het ook iets doen in de kwaliteit van het product? Zul je geen features missen die je graag wilt hebben? Hieronder heb ik een guide gemaakt met de belangrijkste tips voor het kopen van een bluetooth apparaat.

Laten we bij het begin starten. De beste hoofdtelefoon is niet de bluetooth koptelefoon van €500,-. Het is de bluetooth headset die aan jouw wensen voldoet, want jij bent een winnaar. De manier waarop je een headset gebruikt heeft invloed op de keuze van het apparaat. Het kan gaan om hardloop oordopjes, een bluetooth headset, in ear oordopjes en nog een tal van andere opties. Jouw activiteit is hier van belang. Denk aan sport, relaxing, fietsen, leren of voor de show. Bij dat laatste schijnt Apple een goede keuze te zijn.

Specificaties van je bluetooth headset

Bluetooth koptelefoons, draadloze oordopjes of in ear oordopjes zijn op dit moment booming business. Elke fabrikant van bluetooth headsets heeft zijn best gedaan om een paar op de markt te krijgen. Daarnaast zijn er fabrikanten die geen product hebben, maar kopen generieke modellen in en voegen hun merknaam toe om er zeker van te zijn dat ze de boot niet missen.

Echter, niet alle draadloze oordopjes zijn gelijk. Daarom bestaan de beste in ear oordopjes of beste headset niet. Er zijn een aantal echt goede producten en er zijn een aantal vreselijke. Voordat je besluit om een product als deze te kopen, neem dan de tijd om onderzoek te doen. Zo kun je de slechtste modellen op de markt vermijden en hopelijk eindigen met iets dat de moeite waard is om te hebben. Oordopjes zijn dingen die we elke dag gaan gebruiken op weg naar het werk, thuis of tijdens het sporten. Dus het is de moeite waard om een echt goed paar te krijgen als je geniet van het luisteren naar muziek of audioboeken.

Om zich te onderscheiden van de concurrentie en de generieke modellen hebben fabrikanten een aantal technische snufjes toegevoegd.

man met bluetooth headset

Levensduur van de batterij

Dit is een van de belangrijkste kenmerken. De batterij van je bluetooth headset of draadloze oordopjes bepaalt hoe lang je muziek kunt luisteren zonder dat je het hoeft op te laden. In de meeste gevallen vind je een aantal apparaten die variëren van een gemiddelde afspeeltijd van 4-5 uur tot apparaten met een batterijlevensduur van 15 uur.

Er zijn ook specifieke modellen die een charging case hebben om ze op elk moment op te laden. Denk aan de Samsung Galaxy Buds of Apple Earpods. Dit betekent dat je ze oplaad via de charging case. Je sluit de charging case aan en dan wordt deze samen met je bluetooth oordopjes opgeladen. Zodra de charging case volledig is opgeladen, kunt je je in ear oordopjes twee tot drie keer volledig opladen. Zo geniet je van je muziek wanneer je maar wilt. Neem je case wel met je mee!

Noise Canceling in bluetooth headset

Sommige draadloze oordopjes bieden een ruisonderdrukkende functie die het geluid van vliegtuigmotoren of dat gestamp van je bovenburen kan helpen verminderen. Ruisonderdrukkende functies eten batterijen, dus houd er rekening mee dat je accu minder lang meegaat. Een ander minpunt is dat de draadloze in ear oordopjes met noise canceling vrij robuust zijn ten opzichte van degene zonder deze functie. De batterij moet groter zijn, waardoor er meer ruimte nodig is. Ruisonderdrukkende oordopjes hebben meestal een ‘Hear-Thru’-functie, zodat je de ruisonderdrukking kunt instellen op het niveau dat comfortabel of veilig is. Heel handig!

Charging Case

De charging case die draadloze bluetooth oordopjes is een belangrijk onderdeel. De case moet robuust zijn als je de oordopjes mee wilt nemen. Als je het laat vallen en de case gaat kapot, dan kun je je oordopjes niet opladen. Controleer het scharnier van de case en beoordeel hoe robuust het aanvoelt. Je zult het waarschijnlijk in je tas doen of ergens neerzetten. Als het tussen je boeken zit of iemand gaat erop zitten dan wil je dat het wel tegen een stootje kan.

Verschillende soorten draadloze oordopjes

draadloze oortjes apple airpods

Soorten draadloze oordopjes

Zoals eerder is genoemd, draadloze bluetooth oordopjes komen in allerlei soorten en maten. Bedenk eerst wat voor soort oordopjes je zou willen hebben. Sommige modellen zijn gericht op het bieden van een betere geluidskwaliteit, terwijl andere meer gericht zijn op de algemene pasvorm en het comfort. Laten we kijken naar de verschillende soorten.

In ear oordopjes

in ear oordopjes zijn vergelijkbaar met standaard oordopjes, maar kunnen betere geluidskwaliteit bieden. Deze oordopjes zijn ontworpen om in de gehoorgang te passen, waardoor een betere afdichting ontstaat voor een betere geluids- en ruisonderdrukking. Deze modellen zijn meestal uitgerust met zachte schuimrubberen of rubberen oordopjes voor meer comfort. De hoogwaardige, professionele in-ear-oordopjes zijn geschikt als hardloop oordopjes, sport oordopjes of muziek oortjes.

On ear oordopjes

Vergeleken met andere ontwerpen die de oren omhullen, bestaat de on ear hoofdtelefoon uit kussens die bovenop het buitenoor rusten. Deze vorm van hoofdtelefoon kan een voldoende goede geluidskwaliteit leveren, maar iets minder bastonen door een lagere basrespons dan andere modellen. Omdat de kussens van de hoofdtelefoon op de bovenkant van de oren rusten zonder dat er teveel druk wordt uitgeoefend, kun je de geluiden om je heen nog steeds horen. Daarom worden on ear oordopjes meestal niet aanbevolen voor ruisonderdrukking.

Over ear koptelefoons

Net als de on ear oordopjes in het ontwerp, hebben Over-ear koptelefoons, gedempte kopjes die over het hele oor gaan. Dit zijn de draadloze koptelefoons die we al heel lang kennen. Als je in google zoekt naar beste headset, beste hoofdtelefoon of koptelefoon bluetooth dan krijg je een hoop te zien. Omdat Over-ear koptelefoons het hele oor in oorschelpen wikkelen, is de geluidskwaliteit en de ruisonderdrukking meestal veel beter dan on ear oordopjes. Dit type hoofdtelefoon heeft dan ook betere ruisonderdrukkende mogelijkheden.

voorbeeld bluetooth headset

Wat is de beste bluetooth headset voor mij?

Er is genoeg keuze voor de liefhebber. Of het nu gaat om muziek, podcasts, audioboeken of zelfs om wat rust, koptelefoons en oordopjes helpen mensen al jaren te genieten van audio. Door de vooruitgang en ontwikkelingen in de technologie zijn er een groot aantal verschillende oordopjes en headsets op de markt gekomen, waarbij elk model unieke pasvormen en functies biedt. Zo zijn er modellen voor wie op zoek is naar een betere geluidskwaliteit en voor wie op zoek is naar een meer ergonomische pasvorm. Denk goed na over het gebruik, pasvorm en het soort model dat je nodig hebt. Dan zul je vast op een leuke set komen!

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *