Zo kies je het beste ontbijt voor mannen

gezond en goed ontbijt voor mannen

Ken je dat? Je bent net wakker, die energieke collega die al om 6 uur s’ochtends in een koude vijver heeft gezwommen en jou om 6:30 een berichtje stuurt of je zin hebt in vandaag? Vreselijk.

‘S ochtends vroeg je hersens gebruiken is al zwaar werk, laat staan met zo’n collega. Maar wil je aan je spieren werken of gewoon lekker een rondje hardlopen? Dan heb je een goed ontbijt nodig. Wij hebben de beste ontbijtjes voor je op een rij gezet die je de dag door helpen.

Het beste, gezondste en goed ontbijt voor mannen

Een gezond en goed ontbijt is het belangrijkste van de dag, zeker wanneer je wilt afvallen. Een goed ontbijt helpt je om doorheen de dag te komen zonder te snoepen.

Wanneer je een ongezond ontbijt eet met vele suikers breng je je bloedsuikerspiegel in de war waardoor je overdag nog meer gaat snoepen. Het is dus van belang dat je deze stabiel houdt door een gezond ontbijt.

Op die manier helpt een gezond ontbijt je met afvallen, maar wat is nu een gezond ontbijt?

Het beste ontbijt voor een ochtend run: smoothie

Een ontbijt smoothie is een voedzame smoothie die veel vitaminen, antioxidanten, vezels, gezonde vetten en eiwitten bevat. Ideaal bij het wakker worden, omdat je lichaam dan aan nieuwe voedingsstoffen toe is. Omdat je lichaam veel koolhydraten nodig heeft om energie te krijgen, is het goed om iets te eten wat makkelijk naar binnen werkt. Vooral als je iets gaat doen zoals voetbal, hardlopen of tennis. Daarom is een smoothie perfect.

Deze smoothie met banaan en framboos geeft je genoeg energie om net een aantal minuten langer door te gaan met rennen in de ochtend. Check dit recept bij leukerecepten voor de ingrediënten.

 

beste ontbijt voor mannen

 

My brain needs food! Mannen die een gezond ontbijt willen.

Het is geen leugen en misschien niet helemaal wetenschappelijk getest, maar één ding is zeker yogurt of kwark is makkelijk en lekker! De gezondste ontbijt keuzes zijn yoghurt of kwark. Deze kun je op smaak brengen met nog wat fruit of havermout. Deze producten bevatten veel goede voedingsstoffen, zoals eiwit, calcium vitamine B2 en B12. Verder is het goed om fruit, groentes, noten en zaden te nemen als ontbijt. Als je graag wat extra kracht hebt in de ochtend is het eten van een ei een goed idee.

Mannen die met een goed ontbijt kanonnen willen granola!

Als er goede keuzes bestaan, zijn er ook geen goede keuze. Zo kies je best niet voor muesli of granola. Deze producten bevatten veel suikers en vet. Daarbij vermijd je ook best het eten van voorverpakte havermout, brood, groene smoothies en vetrijke yoghurt. Hoewel deze producten vaak erg lekker zijn, zijn ze geen goede keuze omdat ze te veel slechte voedingsstoffen bevatten. Wanneer je wenst af te vallen is het belangrijk dat je deze voedingsstoffen vermijdt.

Het belangrijkste is dat je gezond en voldoende eet. Sla zeker je ontbijt niet over want dit is ongezond en het verhoogt de kans op snoepen doorheen de dag. Gebruik de juiste producten en eet voldoende en je zult al snel een verschil merken!

Check forevermen.nl voor meer blogs.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] zal meerdere armbanden reviewen om je zo’n goed mogelijk beeld te geven. Houd daarom Forever Men goed in de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *