De beste shampoo voor mannen hier uitgelegd.

Douchen met de beste shampoo voor mannen

De beste shampoo voor mannen is de shampoo die jij nodig hebt.

Haar. Iets wat aan je lichaam vast zit en waar je waarschijnlijk niet veel bij stil staat. Je wordt ermee wakker, gaat ermee naar buiten en slaapt ermee. Op een bepaald moment besluit je om te gaan douchen en was je je haren. Je pakt een random flesje, spuit het op je hand en smeert het over je haren. Dat flesje heeft je moeder of je partner gekocht en je vindt het wel best. Waarschijnlijk is het een Andrélon 5 pack van de kruidvat en ach het gaat erin dus het maakt niet uit. Denk je.

Wat als ik je vertel dat je haar belangrijker is dan je denkt? De shampoo die van je moeder hebt gekregen bevat ingrediënten die waarschijnlijk niet goed zijn voor je haar. Tuurlijk, het was in de aanbieding en ach wat maakt het uit? Helaas is de realiteit anders dan je denkt. Het maakt namelijk wel uit.

Laten we kijken naar het belang voor shampoo en waarom shampoo voor mannen belangrijk is.

Het idee achter shampoo

Geen shampoo is gelijk en zal dat ook nooit zijn. Van krullen tot jeukende hoofdhuid, iedereen heeft een andere zorg nodig als het gaat om zijn haar. Dus als je gaat winkelen voor de beste mannen shampoo, begin dan met het beoordelen van je behoefte. Je type haar bepaalt uiteindelijk wat je nodig hebt

Het verkrijgen van gezond haar begint met het gebruik van de beste shampoo voor mannen. Het wassen met iets anders dan de beste shampoo voor jouw haar zou tekort doen voor je mooie lokken. Je moeder heeft niet voor niets je haren vroeger met zorg gekamd.

De gemiddelde man weet weinig over shampoo anders dan dat je af en toe je haar moet wassen. Ja de kruidvat aanbiedingen zijn geweldig, maar als je eenmaal last hebt van roos, dunner wordend haar en haaruitval dan moet ben je geneigd om meteen tot actie te komen. Zodra er klachten ontstaan besluiten mannen om veel geld te besteden aan haar behandelingen en speciale producten.

Waarom je haar wassen met de beste shampoo voor mannen?

Het wassen van het haar lijkt veel op het wassen van de huid. Water kan het meeste zichtbare vuil verwijderen, maar het verwijdert misschien geen geuren of olieachtige afzettingen. Shampoo helpt water om vuil, puin en geuren, zoals rook of zweet, effectief te verwijderen.

Shampoo kan ook olie verwijderen. Het haar krijgt zijn olie uit talgklieren die olie afscheiden die talg wordt genoemd, wat het haar gehydrateerd houdt. Daarom ziet het er na intensief sporten vettig uit.

Te veel vocht kan het haar vettig, slap en vuil uit laten zien. Als je een aantal dagen je haren niet hebt gewassen dan zal de olie zich op je hoofdhuid ophopen. Hierdoor zal het haar rond het er vettig en vies uitziet. De meeste shampoos zijn gemaakt om overtollige olie te verwijderen, waardoor het haar er weer schoon uitziet.

man met de beste shampoo aan het douchen

Hoe de beste shampoo voor mannen werkt

Shampoo reinigt het haar met chemicaliën die ‘oppervlakte-actieve stoffen’ (surfactants) worden genoemd. Dit zijn zepen die oppervlaktevuil van de hoofdhuid en het haar verwijderen. Veel shampoos bevatten ook stoffen genaamd sulfaten, die een rijk schuim produceren dat olie uit het haar verwijdert. Dit kan het haar helpen er schoner uit te zien, maar het kan ook het haar beschadigen.

Het is belangrijk om in ieder geval wat olie op het haar te houden om het haar te beschermen tegen beschadiging. Sommige mensen kiezen ervoor om sulfaatvrije of vochtinbrengende shampoos te gebruiken om het haar gezond te houden. Er is alleen weinig bewijs dat dit werkt en goed is voor je haar.

Andere mensen kiezen ervoor om het aantal keer dat ze hun haar wassen te verminderen. Sommige mensen pleiten er zelfs voor om de shampoo helemaal op te geven. Aan jou de keuze om te bepalen wat voor jou werkt.

Alternatieven voor shampoo

Shampoo voor mannen is niet de enige manier om de hoofdhuid er schoon uit te laten zien of te laten voelen. Enkele alternatieven zijn:

Droogshampoo

Droogshampoo is een poederachtige, geurige spray die olie absorbeert. Het kan de tijd tussen het wassen van je haar verlengen, vooral voor mensen met fijn of vet haar. Let wel op dat droogshampoo geen vuil verwijdert. Als het meerdere dagen achter elkaar wordt gebruikt, kan het ook een poederachtige ophoping veroorzaken die de hoofdhuid irriteert.

Detergent vrije shampoo

Wasmiddelvrije shampoo, ook wel “detergent free shampoo” genoemd, zijn shampoos die vrij zijn van sulfaten en agressieve schoonmaakmiddelen. Ze conditioneren het haar zachtjes, maar ontdoen het haar niet van zijn olie. Dit is een goede keuze voor mensen met droog of krullend haar, of voor mensen die hun haar dagelijks willen wassen maar bang zijn voor haar schade.

Geen shampoo maar alleen conditioner

Conditioner wassen kan als je alleen een conditioner of een speciale reinigende conditioner gebruikt in plaats van shampoo. Voor mensen met normaal tot droog haar kan conditioner washen de normale shampoos volledig vervangen, vooral als je geen stylingproducten gebruikt.

gebruik de beste shampoo voor mannen

Conclusie voor de beste shampoo voor mannen

Er is geen vast aantal keren dat je je haar per week moet wassen. Daarnaast valt ook niet te zeggen welke shampoo het beste bij je haar past en hoe veel producten je moet gebruiken.

Hoe vaak je je haar wast is een persoonlijke beslissing en niet een die waarschijnlijk van invloed is op de algehele gezondheid.

Als je bijvoorbeeld je haar dunner wordt, kies dan iets dat de nodige voedingsstoffen bevat voor je haar en het probeert te versterken. Als je een man bent die regelmatig roos krijgt, is het goed om een haarproduct te hebben die helpt om je hoofdhuid te kalmeren. Check alle opties voordat je shampoo, conditioner of een ander product koopt. Je wilt immers geen miskopen doen.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *