De leukste plekken voor een dagje uit in Amersfoort

Groenmarkt Amersfoort

[twenty20 img1=”26868″ img2=”26873″ width=”30%” offset=”0.5″ align=”right” before=”Before” after=”After”]

De leukste plekken in Amersfoort zijn binnen handbereik. Amersfoort is voor mij één van de mooiste steden in Nederland. Als je door de binnenstad van Amersfoort wandelt, ontdek je een eeuwenoud stratenpatroon. De binnenstad van Amersfoort is mooi en compact.

Het is ideaal voor een dagje uit om te wandelen, hapje te eten of winkelen. In corona tijd is het helaas niet wat het zou moeten zijn, maar geen enkele stad wordt gevuld met mensen. Gelukkig zijn er meer dingen om hier te doen. Een uitje Amersfoort is hartstikke leuk en vooral als je de tijd neemt.

Geschiedenis

Amersfoort is een middeleeuwse stad ten oosten van Amsterdam en Utrecht. Het ligt aan de rand van hun woon-werkgebied. Het centrum (de middeleeuwse stad) staat vol met historische gebouwen en straten, en er is toegankelijk bos in het westen en zuiden. De stad Amersfoort (gemeente) heeft ongeveer 148.000 inwoners, de stedelijke regio ongeveer 285.000.

De Keistad, zoals de inwoners van Amersfoort hun stad liefkozend noemen, wordt wat overschaduwd door diens grotere zus Utrecht, maar desalniettemin is de stad absoluut een bezoek waard. De stad met zo’n 150.000 inwoners pal in het midden van ons land staat bol van de pittoreske oud-Hollandse grachtjes, toffe lunch -en koffietentjes en mooie filmhuizen en musea.

Amersfoort staat bekend om haar historische en sfeervolle binnenstad, met bezienswaardigheden als de beroemde Koppelpoort en de 15e-eeuwse Onze Lieve Vrouwetoren. De historische binnenstad is goed bewaard gebleven en biedt een leuke winkelervaring voor iedereen. Amersfoort is ook bekend als de geboortestad van de beroemde Nederlandse schilder Piet Mondriaan, en heeft een museum dat aan zijn werk is gewijd (Mondriaanhuis). Ook leuk als je foto’s wilt maken. Zie hier tips hoe je betere foto’s maakt.

Krommestraat Amersfoort

Ook wel ‘ het leukste straatje van Amersfoort’ genoemd! De Krommestraat bevindt zich in het hart van de Amersfoortse binnenstad. Door de grote verscheidenheid aan leuke, kleine winkels, horeca en bijzondere gebruikers heeft de Krommestraat in Amersfoort zich sterk kunnen onderscheiden. De ondernemers van de Krommestraat hebben samen met elkaar de website gelanceerd om toeristen van informatie te voorzien. De Krommestraat is een zijstraat van de Langestraat en wordt gezien als één van de belangrijkste winkelstraten van Amersfoort.

De leukste plekken in Amersfoort Krommestraat Amersfoort

Groenmarkt Amersfoort

Als je opzoek bent naar kenmerken van een leuke stad zoals gezelligheid, entertainment en eten dan ben je bij de Groenmarkt in Amersfoort op het juiste adres. Denk aan de Dikke Dirck in Amersfoort, ‘T Nonnetje en Onder de Linde. Drie verschillende soorten horeca gelegenheden die je van de zojuist genoemde kenmerken voorzien. Zo nu en dan wordt er live entertainment georganiseerd. Check Groenmarkt op twitter om het in de gaten te houden.

De leukste plekken in Amersfoort Groenmarkt Amersfoort

 

Muurhuizen Amersfoort

De Muurhuizen is een cirkelvormige straat op de plek van de afgebroken eerste stadsmuur in het centrum van de Nederlandse stad Amersfoort. Tweederde van de cirkel van 1,3 km heet Muurhuizen, het overige derde deel heet Breestraat en Krankeledenstraat. Deze rondlopende straat heeft een fascinerende geschiedenis en een prachtige architectuur, het is alsof je terug in de tijd gaat. Het omvat de eigenzinnigheid en klasse van Amersfoort. Een van de leukste en mooiste plekken in Amersfoort.

De leukste plekken in Amersfoort Stadswandeling Amersfoort

 

Stadswandeling Amersfoort

Een Stadswandeling Amersfoort is zo gemaakt. Er zijn verschillende routes beschikbaar om de stadswandeling Amersfoort te doen. Zelf ben ik getogen in Amersfoort en raad ik aan om de stadskern te bezoeken. Tegenwoordig hebben VVV Amersfoort en de gemeente Amersfoort toeristische borden op verschillende plekken staan. Deze helpen je bij het navigeren naar bezienswaardigheden. Stadswandeling Amersfoort is op die manier makkelijk gemaakt. In de toekomst zal ik een Stadswandeling Amersfoort toevoegen om je te helpen door Amersfoort te lopen. Wel heb ik een aantal leuke straatjes voor je om naar te kijken. Zo kom je de leukste plekken in Amersfoort makkelijk tegen.

 

De leukste plekken in Amersfoort Muurhuizen Amersfoort

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *