Gezichtsverzorging voor mannen met deze tips

Gezichtsverzorging voor mannen

Gezichtsverzorging voor mannen is makkelijker dan je denkt! Ik zal je vertellen hoe.

Je bent een man. Een voetbalteam, games of je werk trekt je aandacht, maar niet je gezichtshuid. Je partner is uren in de badkamer bezig met scrubben, crèmes en andere taferelen. Je denkt waarschijnlijk dat het niks voor jou is en je bent blij dat je dat niet hoeft te doen. Maar hier is een nieuwsflits; als je er goed uit wilt zien, moet je goed met je huid omgaan.

Een goede gezichtsverzorging helpt bij de veelvoorkomende problemen waarmee mannen op hun gezicht worden geconfronteerd: acne, rimpels en zelfs schade door de zon. Zowel op korte als lange termijn kan dat het verschil betekenen tussen iemand die zegt: “Wauw, je ziet er geweldig uit!” of “Oh, heb je genoeg geslapen?”

Voor effectieve huidverzorging is meer nodig dan alleen je gezicht wassen met zeep die overal rondslingert. Huidverzorging is de moeite waard om de tijd voor te nemen. Het vereist toewijding, consistentie en zorg. Daarnaast is het ook belangrijk om te experimenteren totdat je de juiste producten vindt.

Door het enorme aantal mannelijke huidverzorgingsproducten kan het ontmoedigend en verwarrend zijn om hieraan te beginnen. Misschien is dat de reden waarom veel mannen geen huidverzorgingsroutine hebben. Het is best wel lastig om een routine te vinden die bij je past. Ik ga je helpen om een routine voor jezelf te creëren.

Gezichtsverzorging voor mannen stap 1: Gezichtsreiniger

Als we denken aan een schone huid, dan verwachten we een brandschoon gevoel. Dat voelt misschien goed voor je lichaam, maar datzelfde gevoel op je gezicht is eigenlijk slecht. Het betekent dat de beschermende barrière van je huid is verstoord en dat je goede oliën hebt verwijderd die de huid gehydrateerd houden.

Gebruik in plaats daarvan een specifieke gezichtsreiniger die vochtinbrengende ingrediënten bevat, maar nog steeds een dosis salicylzuur bevat om de olie zachtjes onder controle te houden. Salicylzuur wordt gebruikt voor het verwijderen van de dode huidcellen die op je gezicht zitten. Gebruik het twee keer per dag (’s ochtends en’ s avonds).

Gezichtscreme voor mannen

Gezichtsverzorging voor mannen stap 2: Oogcrème

Oogcrème is als het Zwitserse zakmes van de gezichtsverzorging routine van mannen. Het is een eenvoudig hulpmiddel dat een heleboel problemen kan oplossen. Donkere kringen? Het kan helpen om ze kwijt te raken. Wallen onder je ogen door een avondje stappen? Weg ermee. Rimpels en fijne lijntjes beginnen te komen? Oogcrème kan je er fris uit laten zien.

De huid onder het oog is dunner dan op de rest van je gezicht. Het heeft meer geconcentreerde ingrediënten nodig en heeft de neiging om vocht te verliezen. Begin ’s ochtends en’ s avonds na het reinigen een oogcrème te gebruiken, zelfs je niks te doen hebt.

Man die zijn gezichtsverzorging controleert

Stap 3: Moisturizer voor mannen

Je hoort mannen niet vaak zeggen: “Hey gebruik jij een moisturizer?”. Dat kan kan zijn omdat ze het niet kennen of dat ze het niet prettig vinden hoe het op hun gezicht aanvoelt. Ik snap het. Wie vindt het leuk om de hele dag een glibberige gezicht te hebben? Maar er zijn vochtinbrengende crèmes voor mannen die je kunt verdragen. Als je het draagt, zal je huid op zijn minder droog aanvoelen en helpen om het vocht vast te houden. Op deze manier zal je er nog jaren goed uit zien. Dat gun ik je in ieder geval!

Stap 4: SPF huidverzorging voor mannen

Eigenlijk zou je elke dag zonnebrand moeten dragen. Huh, maar dit is Nederland en de komende maanden (herfst, winter) hebben we geen zon? De reden hiervoor is de UV-straling van de zon. Het kan niet alleen huidkanker veroorzaken, maar het is ook één van de grootste factor in de veroudering van onze huid. Dagelijkse zonnebrandcrème smeren is het meest effectieve anti-aging product voor mannen dat we hebben. Maar voor dezelfde reden waarom mannen geen moisturizer dragen, is dit een hetzelfde.

Het hoort niet langer een excuus te zijn. Zoek naar zonnebrandcrème met hydraterende ingrediënten. Op die manier kun je het dragen naast je moisturizer, of af en toe alleen zonnebrandcrème, bijvoorbeeld wanneer de zon wel schijnt.

Verschillende gezichtsverzorgingsproducten

Vergeet niet om voldoende rust en genoeg water te drinken! Dit helpt ook om je gezicht goed te onderhouden. Ik hoop dat je hiermee verder bent geholpen en stay safe!

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *