Haarproducten voor mannen uitgelegd? Check deze guide!

Voorbeeld van het gebruik van haarproducten voor mannen

Je vraagt het je vaak af: hoe gaat mijn haar vandaag zitten? Gaat dat ene plukje niet los hangen vandaag? Heb ik de beste haarproduct voor mijn haar gebruikt? Er zijn genoeg haarproducten voor mannen, maar welk haarproduct past het beste bij jou?

Dit hangt af van het soort haar dat je hebt. Daarom bestaat er een enorme markt voor haarproducten, maar ook om verschillende haarstijlen te vormen. Maar hoe moeten we kiezen uit al deze haarproducten? Laten we samen kijken naar welk product het beste bij jouw haar past.

Voorbeeldfoto haarproducten

De afbeelding hierboven laat zien wat het effect is van haarproducten voor mannen. Elk product heeft een andere eigenschap en is voor een andere haarstijl. Zo bepaal je zelf wat je nodig hebt en hoe je je haar in model gaat brengen.

1. Haarproducten voor mannen: Gel – High Hold & Shine

Je kent het van vroeger. Je vraagt je moeder om gel en ze komt terug met een grote pot ‘Ultra strong & hold gel’ met de meest chemische gele/groene kleur die je kunt bedenken. Je haar staat kaarsrecht en zelfs na het slapen heb je die scherpe stekels. Bedankt mam.

Haargel is het meest gebruikte haarproducten voor mannen. Het is veilig om te zeggen dat bijna elke man ooit in zijn leven haargel heeft gebruikt. Gels zijn verkrijgbaar in verschillende holds, van licht tot sterk, waardoor het haar goed overeind blijft staan. Helaas neemt dit wel nadelen met zich mee.

Gel is niet het beste haarproduct als het gaat om gezond haar. Schilfering of residu, de witte ‘vlokken’ in je haar, krijg je als gevolg van het wrijven over je haar. Dat kan zijn door even te krabben of je shirt uitdoen. Vocht wordt van het haar en de hoofdhuid ontnomen door de chemicaliën die in sommige haargels worden gebruikt. Het resultaat kan roos en jeukende hoofdhuid zijn. Dus die pot van je lieve moeder kun je maar beter niet gebruiken om je haar te stylen.

Jongen die gel heeft gebruikt

Je kunt dit voorkomen door natuurlijke haargel voor mannen te gaan gebruiken die geen alcohol of schadelijke chemicaliën bevat. Haar wordt na verloop van tijd kwetsbaar en vatbaar voor breuk. Het is dus belangrijk om een sterk vasthoudende gel te gebruiken die zorgt voor een strak kapsel. Een low hold gel maakt het gemakkelijker om je haar gedurende de dag aan te passen. Als je golvend haar hebt dan zul je dit effect meer benadrukken. 

2. Haarproducten voor mannen: Wax – Medium hold & glans

Haarwax voor mannen wordt gebruikt voor een reeks bekende kapsels. Van de out of bed-looks tot meer gestructureerde stijlen. Het kan een glanzende of matte afwerking hebben om het haar vast te houden voor een verzorgde look.

Wax is meer geschikt voor stijl of licht golvend haar. Het heeft de neiging om samen te klonteren in krullend haar. Omdat een goede wax voor mannen soepeler is dan gel, kan het haar gedurende de dag worden gerestyled. Het verhardt niet en heeft een glanzende afwerking.

Wax is ideaal voor kapsels die een kam nodig hebben, zoals de klassieke scheiding, pompadour of ducktails.

Jongen die wax heeft gebruikt

3. Haarproducten voor mannen: Pomade – Medium Hold & Shine

Pomades zijn ontworpen om je haar op een nette, gladde manier te laten zien. Ze werken goed met gekamde mannen kapsels.

In tegenstelling tot gels maken pomades je haar niet droog, hard of knapperig. Je kunt je haar op elk moment van de dag stylen.

Pomades zijn te verdelen in twee categorieën.

  • Pomades op oliebasis zijn gemaakt van vet. Dit is een goedkope optie in vergelijking met pomades op waterbasis. Door op olie gebaseerde pomades uit te wassen, worden ook de natuurlijke oliën in je haar verwijderd, waardoor het er behoorlijk ongezond uitziet. Ze kunnen ook de poriën in de hoofdhuid verstoppen, wat kan resulteren in acne en irritatie. Let daar dus op.
  • Pomades op waterbasis bieden vergelijkbare hold en glans als pomades op oliebasis, maar bieden niet dezelfde hold als de op olie gebaseerde soort. Het blijft flexibel en kan de hele dag door worden gerestyled. Ga altijd voor een natuurlijke pomade voor mannen, want ze laten geen vette opbouw achter in je haar. Pomades zijn romiger dan wax, waardoor ze geschikter zijn voor dik of krullend haar.
Pomade producten voor mannen

4. Haarproducten voor mannen: Clay – High Hold & Low Shine

Een plakkerige versie van een pommade die een stevige hold heeft. Dit haarproduct voor mannen is een must!

Klei laat je haar voller aanvoelen door dikte en body aan je haar toe te voegen. De lichtgewicht formule wordt gemakkelijk door het haar opgenomen zonder residu achter te laten.

Haar clay voor mannen is perfect voor kapsels die volume nodig hebben zonder dat het product je haar verzwaart. Het voedt het haar en de hoofdhuid door middel van mineralen en voedingsstoffen. Daarnaast geeft clay geeft een matte tot semi-matte textuur en geeft je haar een medium tot long hold.

Clay haarproducten voor mannen

5. Haarproducten voor mannen: Paste – Medium hold & glans

Over het algemeen heeft haar paste voor mannen een dikkere constructie dan pomades.

Haar paste is waarschijnlijk het meest veelzijdige haarproduct voor mannen en kan voor praktisch elk kapsel worden gebruikt. Dit product voor haarverzorging is meestal op waterbasis, dus is het gemakkelijk uit te wassen.

Door dikkere haar paste tussen je handpalmen te wrijven, wordt het product zachter, waardoor het gelijkmatig door je haar wordt verdeeld. Als je haar eenmaal gestyled is, begint het product af te koelen en weer dikker te worden, waardoor het de stevigheid krijgt die je haar nodig heeft.

Paste geeft je haar flexibiliteit. Het voegt ook volume en textuur toe als ze vóór het föhnen in je haar doet. Föhnen is een goede manier om je haarverzorging uit te breiden.

Een haarpasta geeft je haar meestal een medium tot zeer stevige grip en kan je haar een glans geven.

Man met haarproduct

Kies het type product op basis van de lengte en textuur van je haar.

Als je fijn, kort haar hebt en wilt dat het rechtop blijft staan, gebruik dan natuurlijke gels of wax. Langer haar geeft je meer opties, afhankelijk van hoe vol je het eruit wilt zien.

Vermijd zwaardere producten zoals pomades op oliebasis of crèmes voor dunner wordend haar. Het is altijd het beste om voor natuurlijke haarproducten voor mannen te gaan, omdat schadelijke chemicaliën en synthetische geuren je haar kunnen drogen en je hoofdhuid kunnen irriteren.

Sla het product nooit rechtstreeks op je haar. Wrijf een kleine hoeveelheid tussen je handpalmen en breng het vervolgens vanaf de achterkant van het hoofd naar voren aan. Zo krijg je een mooie coupe en ben je klaar voor de dag! Check dit artikel van GQ over de beste haarproducten voor mannen.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Dit is in een eerdere blog beschreven en er staat meer informatie over de producten. Check het hier. […]

  2. […] je klaar bent met het föhnen, sluit je je stijl af met het juiste product voor jouw haar. Om alles op zijn plaats te houden, breng je één van de producten die je hebt in je haar aan, […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *