Zo creëer je meer haarvolume bij mannen.

Fohnen voor het creëren van volume in je haar bij mannen

Meer volume in je haar door je haar te föhnen? Wat? Waarom zou ik dat moeten doen?

Guys, een goed geföhnd kapsel is de nummer 10 outfit. Eén van die dingen die je kunt beïnvloeden naast je kleding is je haar. Met een goede föhn en wat haar producten kun je een boost geven aan je kapsel. Onderschat het föhnen van je haar niet!

Wil je leren hoe je kunst maakt van je haar? Dan heb je drie dingen nodig: een ronde borstel, een föhn en wat product. Kijk en leer.

Eerst je haar drogen voordat je gaat föhnen!

De eerste regel van het stylen van je haar is om je haar altijd handdoekdroog te maken voordat je gaat föhnen. Het negatieve effect van je haar nat föhnen is dat de elektrische warmte je haar zal beschadigen. Dat willen we natuurlijk niet!

Droog je haar zo goed mogelijk af. Hierdoor zal de benodigde tijd om je haar te föhnen flink verminderen. Door het overtollige water eerst te absorberen, is je haar een beetje vochtig en maakt het stylen makkelijker. Dit zal helpen om meer volume in je haar te krijgen.

handdoeken om je haar handdoekdroog te krijgen voor haarstijlen

Multitasken als man voor meer volume in je haar

“Lastig bro, ik weet niet hoe ik moet multitasken”, zegt de gemiddelde man. Dan heb ik goed nieuws voor je! Het is tijd om het te leren. Hoe beter je met de borstel en droger omgaat, hoe beter het eindresultaat. Je ziet kappers het vaak doen. Eerst de borstel en dan de föhn er achterna. Het idee is dat je borstel je haar recht maakt en de föhn je haar droogt. Je haar zal dus strakker zijn.

Voor het beste resultaat is een ronde haarborstel met een kleine maat perfect. Als je een klein stukje van je haar bij de wortels neemt, draai je de borstel naar boven en naar achteren als je er doorheen trekt. Ondertussen, met de andere hand, houd je de föhn parallel aan je haar.

Deze techniek voorkomt dat het haar door de hitte wordt opgeblazen en dat er gespleten haarpunten ontstaan. Je krijgt een glanzende uitstraling die tam en pluisvrij is.

Neem de tijd voor voor meer volume in je haar

Als je het ongeduldige type bent, heb je pech. Je kunt het fohn ritueel niet haasten of slim af te zijn. Er is geen life hack bekend om dit sneller te doen (voorzover bekend is op het moment van schrijven). Sterker nog, het föhnen van je haar is een life hack voor een strak kapsel. Sommige jongens proberen tijd te besparen door zoveel mogelijk haar te verzamelen op de borstel, maar onbewust gaat het nog langer duren om je haar goed te krijgen. Omdat de hitte een groot deel van het haar niet gelijkmatig kan gladstrijken, zul je al die gemiste haren opnieuw moeten doen. Dit is dus tijdrovend en dat willen we niet. Zorg er dus voor dat je slechts kleine secties van het haar in één keer vastpakt.

man die bij de kapper zijn haar laat stijlen met een fohn

Het juiste haarproduct voor mannen gebruiken

Als je klaar bent met het föhnen, sluit je je stijl af met het juiste product voor jouw haar. Om alles op zijn plaats te houden, breng je één van de producten die je hebt in je haar aan, zodat er geen losse weglopers zijn die je look verpesten. Welk product je gebruikt hangt af van je haar en de style die je wilt creëren.

Ik heb de neiging om te gaan voor matte clay te gaan. Dit zorgt voor een kapsel dat lichtgewicht en veelzijdig oogt, zodat je verschillende effecten kunt creëren. Je kunt de hoeveelheid die je gebruikt te verhogen voor een iets steviger haarstructuur. Uiteindelijk bepaal je zelf het eindresultaat. Als je pomade of wax gebruikt, zal je haar er anders uitzien. Denk aan het evenement waar je heen gaat of waar je gaat stappen. Misschien helpt dat met je keuze.

Een belangrijke tip voor het kiezen van een föhn

Een goede föhn kan het haar er glanzend en gezond uit laten zien. De truc is om voorzichtig te zijn en de tijd te nemen die je haar verdient. Daarom helpt het om een goede föhn te hebben.

Investeer dan eerst in een goede kwaliteit föhn. We geven onze föhnen niet genoeg schouderklopjes. Je gebruikt het elke dag om je handdoekdroge haar te transformeren naar een strak en goed verzorgd kapsel.

Mijn advies is om een fohn aan te schaffen tussen de €100 -€200. Nog geen tomaten gooien, want ik zal het uitleggen. De realiteit is dat het uitgeven van een paar extra euro’s aan een dure föhn betekent dat het helpt je haar te beschermen tegen schade en langer meegaat dan een goedkope van de kruidvat. Die kosten weliswaar €20, maar zullen lang niet zo goed zijn als een product van €150. Jij bent het geld meer dan waard! Check anders deze föhn even.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *