Herenarmbanden als onderdeel van de kledingoutfit

Voor veel mannen is de kledingkeuze een makkelijk verhaal. Kleren moeten vooral comfortabel zitten en er dient niet te veel tijd aan te worden besteed. Toch verschijnen de laatste jaren steeds meer mannen in het straatbeeld die er modieus en goedverzorgd uitzien. En dat is niet zo gek. Het aantal kleding webwinkels is explosief gegroeid en over aanbod hoeft men niet te klagen. Ook zijn de bekende winkels zoals Zara en H&M zich meer gaan focussen op hippe mannenkleding, waarbij elk seizoen de garderobekast kan worden gevuld met nieuwe collecties.

 

Als aanvulling treft men in winkels steeds meer kledingaccessoires, zoals hoeden, zonnebrillen, tassen, kettingen en armbanden. Het laatstgenoemde accessoire is niet alleen voorbehouden aan vrouwen. Er is steeds meer keuze uit hippe mannen armbanden die snel en gemakkelijk online kunnen worden besteld.

 

Maar in hoeverre passen ze binnen de gekozen kledingkeuze? Als het origineel kleden al lastig genoeg is, hoe moeilijk is het dan om de juiste armband erbij te kiezen? Er zijn bekende kledingstijlen die als handvat fungeren voor de man. Op basis van deze dresscode kan de juiste armband worden gekozen bij de outfit. Benieuwd naar originele kledingstijlen in combinatie met accessoires, zodat je als man goedverzorgd en hip voor de dag komt? Lees dan gauw verder.

Armband voor man

Smart Casual

 

Deze kledingstijl kan worden getypeerd als verfijnd en comfortabel. Veel mannen kiezen dagelijks Smart Casual als hun vrijetijdskleding. Het geeft een goed verzorgd en elegant karakter aan het uiterlijk van de man. Het is minder formeel dan Business Casual. Je hebt als man de keuze om jeans, chinos of andere nette broeken te dragen. Zolang het maar lekker zit en de broek een effen kleur heeft die niet te fel is. Verder wordt bij deze dresscode een mooi overhemd en jasje gedragen. Loafers of mocassins zijn de ideale schoenen. Als accessoire is een bruine herenarmband met rosé gouden sluiting aan te raden.

 

Business Casual

 

Deze dresscode wordt vaak verward met Smart Casual, maar er zijn wel degelijk verschillen. Wanneer het niet gangbaar is om in pak op werk te verschijnen, dan biedt Business Casual als kledingstijl uitkomst. Het is een nette elegante stijl. Het dragen van jeans is uit den boze. De man kan een chino of een pantalon dragen in een neutrale kleur. Dit wordt gecombineerd met een formeel ogend gestreken overhemd met eventueel een cardigan of sweater eroverheen. In tegenstelling tot Smart Casual dienen schoenen wat formeler te zijn. Leren of suède brogues worden vaak gedragen bij Business Casual. Maak de outfit af met een zwarte touwen armband met zilveren sluiting. Dit geeft een minimalistische chique touch aan de kledingstijl.

 

Urban

 

Vanaf de jaren negentig is Urban een populaire kledingkeuze geworden van de man. Het is afgeleid van de Amerikaanse straatcultuur. Het wordt ook wel omschreven als stoere sportieve streetwear die zich makkelijk laat leiden door de nieuwste modetrends. Wat niet mag ontbreken bij een Urban outfit zijn de sneakers of de bekende Timberlands. Deze schoenen worden meestal gecombineerd met een baggie broek of denim jeans. Een oversized T-shirt met eventueel een hoodie eroverheen maakt de outfit af. De streetwear dient vooral cool over te komen. Kledingaccessoires zijn absoluut een aanrader. Denk aan een pet, bandana, stoere armband of ketting. Grijze, blauwe en rode kleuren doen het altijd goed. Zo maak je de Urban kledingkeuze helemaal af.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *