Herenkleding online kopen? Gebruik deze tips!

online kleding kopen mannen

Kom je er niet uit als je herenkleding online probeert te bestellen? Ik ga je proberen te helpen.

Toen we kinderen waren, droegen de meesten van ons alles aan wat schoon was. Je herinnert je het alsof het gisteren was. Je moeder komt naar binnen met een stapel schone was. Die vlek van afgelopen woensdag op je favoriete shirt van batman is weg. Life is good.

Over het algemeen ging dit over een t-shirt met felle kleuren en een parachute broek. Je hebt daar vast nog foto’s van. Als mannen met stijl hebben we geen excuses meer om het huis op een minder dan goed verzorgde en gestileerde manier te verlaten.

Of je nu weinig tijd hebt of niet veel te besteden hebt, dit zijn enkele tips om online te winkelen voor herenkleding. Het zal je helpen bij het samenstellen van een stijlvolle kledingkast. Onthoud dat al het geld ter wereld je stijl niet kan kopen. Nee, Donald Trump ook niet. We gaan beginnen!

Ken de kleuren voor mannenkleding die bij jou passen

mannen met verschillende stijlen

Voordat je er zelfs maar aan denkt om iets te kopen, is het de moeite waard om uit te zoeken welke kleuren bij je passen. Houd rekening met je huidskleur, ogen en haarkleur. Zorg ervoor dat je deze opties als algemene regel gebruikt. Niet al je kleding hoeft perfect bij je uiterlijke kenmerken te passen, maar het zorgt voor een complete look. Als je toch nog twijfelt, kun je altijd gaan voor neutrale kleuren.

Neutrale kleuren mengen makkelijker met elkaar. Als je garderobe allemaal neutrale kleuren heeft, hoef je niet te weten hoe je kleuren moet mixen en matchen. Een garderobe met neutrale kleuren is in wezen zelfwerkend! Je hebt je waarschijnlijk neutrale kleuren zonder dat je het weet. Neutrale kleuren voor herenkleding zijn bijvoorbeeld wit, zwart, marine blauw, olijfgroen, grijs, kaki en bruin.

Ken de pasvorm van herenkleding

verschillende typen mannen lichamen

Als je weet welke vorm je hebt dan kan de je op je favoriete webshop voor mannenkleding makkelijker de kleding vinden die bij jou past. Wanneer ik aan het winkelen ben, kijk ik altijd naar de omschrijving. Meestal wordt er aangegeven welke maat het model draagt en hoe lang hij is. Dit helpt je om in te schatten hoe het bij jou zal staan. Je wilt niet iets bestellen wat in werkelijkheid groter of kleiner is dan je in gedachte had. Scheelt je ook weer naar een PostNL punt lopen.

Stel voor jezelf een budget vast als je herenkleding koopt

Hoe hoog of laag je besteedbare inkomen is, zorg ervoor dat je een budget hebt tijdens het online kopen van kleding. Het is makkelijk om geld uit te geven dat je niet hebt, omdat je er fysiek niet bij bent. Online shoppen voor kleding is tegenwoordig heel makkelijk. Er is ergens altijd wel een voucher/coupon te vinden met korting. Sale online wordt met alle toeters en bellen heel mooi gemaakt. Je winkelmandje “voelt zich leeg” als er niks in zit. We worden van alle kanten benaderd om zoveel mogelijk geld uit te geven. Pas hier dus op!

Do’s:

  • Zorg ervoor, let op dit is extreem belangrijk,  dat je niet rood kan staan! Geef alleen geld uit wat je kunt uitgeven. Ook al krijg je volgende week salaris/zakgeld. Als je het niet hebt, kun je het niet uitgeven.
  • Stel voor jezelf een limiet dat je uitgeeft aan online kleding kopen. Herenkleding voor mannen is al best prijzig als je voor merken gaat. Heb je nog een bedrag over aan het einde van de maand? Dit mag je dan besteden aan kleding voor mannen.

Don’t:

  • Iets waar je de laatste tijd mee wordt bestookt: Wilt u zich aanmelden op onze nieuwsbrief? Uhm nee eigenlijk niet. Begrijp me niet verkeerd, een nieuwsbrief is niet erg. Vooral niet van je favoriete blog voor mannen. Het probleem van nieuwsbrieven van webshops voor kleding is dat je wordt gelokt naar de shop. Daarom is het dus beter dat je ze niet meer ontvangt.

Blijf bij het merk van herenkleding die je kent en leuk vindt

Jongen met herenkleding online gekocht

Voor de gentleman’s die geen tijd hebben om aan winkelen te denken, probeer je te houden aan de merken waarvan je weet dat ze bij je passen. Als je eenmaal weet wat je zoekt, is het een makkelijk om een ander kledingstuk online te kopen. Heren merkkleding kun je al heel snel vinden. Er zijn tegenwoordig apps van je favoriete webshop die mannen kleding verkopen. Deze apps maken het makkelijker om je favoriete merken toe te voegen aan je profiel, waardoor het prominenter in beeld komt. Daarnaast komen soortgelijke merken ook meer naar voren. Heren merkkleding is prijzig en tegelijk blijft het een vertrouwd gevoel geven.

Geen impuls aankopen

Als je moeite hebt met herenkleding kopen, vraag je dan af waar dat precies in zit. Is het een kwestie van tijd, onrust, onzekerheid of weet je niet wat goed bij jou past? Bedenk allereerst dat je geen impulsaankopen moet doen, indien je geregeld met miskopen thuis komt. Dat komt in veel gevallen doordat je dingen uit emotie koopt en thuis pas bedenkt dat je het helemaal niet goed kan matchen. Dus zorg dat je de goede overwegingen maakt. Denk na of je het echt wilt, wanneer ga je het dragen en waarmee ga je het aandoen. De kans bestaat dat je iets koopt, het leuk vindt en het over een paar maanden ergens achterin je kast beland. Als je net gaat beginnen met kleding kopen, dan kun je het beste kijken op een website zoals ASOS.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *