Mannen interieur is lastig? Niet met deze tips!

Voorbeeld van design verlichting voor mannen

Normaal gesproken praten mannen niet vaak over het huis en de interieur. Als mannen houden we van kleren, auto’s, technologie en mooie vrouwen, maar als het gaat om hoe we de ruimtes waarin we leven inrichten, zijn we meestal stil. Dat terwijl de inrichting van de woonkamer heel belangrijk is. We besteden daar een groot deel van onze tijd. De inspiratie van de woonkamer (en andere kamers) worden grotendeels aan de partners overgelaten. Tenzij het gaat om studentenkamers vol met onnodige filmposters, gevonden meubels en kale gloeilampen.

Het hoeft niet zo te zijn. Ieder mannetje met een eigen ruimte zou er net zo trots op moeten zijn als op hun garderobe of auto. Het is een ontmoedigende taak, maar we hebben wat beginnerstips te delen die een groot verschil zullen maken.

Voor de meer creatieve leden van de decoratiebranche heeft een ” guy’s room ” altijd al de indruk gewekt dat alle ontwerpen stoppen. Het is de kamer met het oude, rammelende meubilair, misplaatste accessoires en niets anders dan een grote televisie aan de muur. Maar toch voelen we ons daarin thuis.

Misschien is die perceptie niet helemaal eerlijk, maar het is waar dat het interieurontwerp al bijna zolang als het bestaat een duidelijke focus op vrouwen heeft gehad. Het is echter heel goed mogelijk om een ruimte te creëren die zowel mannelijk als stijlvol en eigentijds is, mits je de juiste elementen weet op te nemen. 

Hier zijn verschillende tips voor het inrichten van je interieur. 

Begin bij de plattegrond voor de perfecte mannen interieur

Een handige manier om een nieuwe kamer in te richten eerst te kijken naar de plattegrond. Als je weet welke meubels je voor een kamer gaat gebruiken dan kun je het op papier inrichten. Een veel voorkomende fout is het hebben van veel spullen. Het is de moeite waard om de ruimte schematisch in te richten, zodat meubels verplaatst kunnen worden wanneer een make-over nodig is, terwijl er genoeg ruimte overblijft voor mogelijke nieuwe toevoegingen.

Zorg ervoor dat je altijd een kleurenpalet bij je hebt

Foto van een kleurenpallet

Het is altijd een goed idee om eerst een kleurenpalet te kiezen. Natuurlijk is een mannelijke kamer niet een kamer waar je waarschijnlijk veel felle tinten geel of roze zult vinden (hoewel je er misschien wel een paar zult vinden). Mannen hebben de neiging om een andere kleuren te gebruiken, variërend van humeurige tinten van donkere kleuren aan de ene kant, met warme neutralen aan de andere kant.

Klassieke neutrale paletten zoals zwart en wit werken goed in elke mannelijke ruimte. Gezien de neiging tot donkere tinten, zijn pops van kleur een belangrijke manier om kleurblokken op te breken. Voor deze rol zijn warme metallics zoals goud of messing altijd een goede manier om te gaan.

Wit zal altijd een tijdloze en schone optie zijn voor het schilderen van ruimtes, maar er is ook het risico dat het te klinisch wordt, dus zorg ervoor dat meubels en meubilair een verwarmend contrast vormen.

Maak je mannen interieur compleet met design verlichting

Als het om het mannen interieur gaat, is de verlichting veruit het meest voor de hand liggende voorbeeld van degenen die weten wat ze doen en degenen die dat niet weten. Elke kamer hoort een eigen sfeer te hebben die wordt bepaald door het licht dat wordt gebruikt. Geen enkele kamer, behalve een kelder of een garage, mag alleen worden verlicht door een eenzame, uitgeklede gloeilamp. Het is een trend om design verlichting te kopen om de kamers een strakke look te geven.

Investeer in design lampen, groot en klein, denk aan de plaats waar ze wijzen, de schaduwen die ze werpen, waar het licht wordt gereflecteerd, welk deel van de ruimte verlichting nodig heeft en de bereikbaarheid van de schakelaar. Je wilt niet voortdurend meubels verplaatsen om iets aan te zetten. Kaarsen zijn ook de moeite waard om in te investeren. Design lampen zijn tijdloos en zullen de komende tijd niet vervelen.

Voorbeeld van design verlichting

Perfectioneer de basis voor je mannen interieur

Online kun je talloze voorbeelden vinden hoe je de woonkamer kunt inrichten. Bij sommige websites kun je zelfs een complete woonkamer kopen. Het is leuker om dit zelf uit te zoeken en je eigen smaak te creëren, maar een inspiratie voor de woonkamer is geen verkeerde zet. Zorg dat de essentiële stukken goed hebt uitgekozen en de rest van de ruimte volgt. Dat betekent grote meubels: bed, banken, fauteuil, dressoir, eettafel en dergelijke. Investeer in kwaliteit, tijdloze stijl en denk (opnieuw) na over de ruimte die ze in beslag nemen. Ze behoren waarschijnlijk tot de duurste items waarin je investeert, maar ze zetten de toon voor elke kamer en zouden jaren moeten meegaan als ze goed verzorgd worden.

Basisinrichting voor mannen interieur

Maak gebruik van je bestaande interieur

Rome is niet in één dag gebouwd en stijlvolle interieurs hebben ook tijd nodig. Wees niet te gehaast met keuzes maken voor mannen interieur. Houd je kamers in de gaten en observeer hoe je kamers er door de seizoenen heen uitzien, word bewust van de nuances en hoe je er dagelijks echt gebruik van maakt, en wees vooral niet bang om meubels te verplaatsen en verschillende opstellingen uit te proberen totdat je op een indeling en ontwerp belandt die voor jouw werkt.

Leuke meubels voor mannen interieur

Als je ideeën op wilt doen over mannen interieur, dan kun je de website van Net Luxury checken. Je vindt hier leuke ideeen voor je slaapkamer, woonkamer en zelfs man cave.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *