Is een dure smartphone de beste telefoon om te nemen?

Man die op zijn smartphone zit

Het kopen van een dure smartphone is tegenwoordig gelijk aan het kopen van een occasion. Het is een trend geworden van fabrikanten om de telefoons van elkaar te onderscheiden. Er was een tijd dat de duurste smartphone, HTC one bijv, €699 kostte en dat vonden wij prijzig. Tegenwoordig heb je een midrange smartphone voor die prijs. Hoe is de trend van dure smartphones ontstaan en hebben we deze nog wel nodig?

Er is niets mis met het volgen van trends en het kopen van hippe producten, als het je plezier brengt. Ik doe het niet per se, maar ik begrijp waarom veel mensen dat wel doen. Ik weet zeker dat de meesten van ons bereid zijn om toe te geven dat het krijgen van de nieuwste iPhone 12 of zoiets als een Galaxy Z Flip niet wordt gedaan om praktische redenen, maar het is iets wat we doen om de mensen om ons heen te imponeren – een statussymbool dat we elke dag krijgen om te pronken.

Het is oké om geen trends te volgen.

Heb je echt een dure smartphone nodig om status te krijgen?

Wat als je je niet bezighoudt met trends en statussymbolen, en je gewoon anders wilt zijn, waardoor je een andere richting kiest dan de mensen om je heen? Zeg dat je – net als ik – bent opgestaan en op een dag hebt besloten dat je een android telefoon koopt – een minder bekend merk dat de meeste mensen niet als glamoureus zien, zeker niet in vergelijking met de nieuwste Samsung telefoon of een nieuwe iPhone.

Dan realiseer je je langzamerhand dat de telefoon die je hebt gekocht fantastisch en betrouwbaar is en alles doet wat je nodig hebt om perfect te doen. Wat een leuke verrassing, want je hebt wel een risico genomen met iets wat je misschien niet kent!

Zou je je schamen om die telefoon op te trekken als je met vrienden rondhangt, die allemaal iPhones en Samsung-telefoons hebben? Of zou je je daardoor op een goede manier uniek voelen?

Laat marketing niet voor je kiezen

Tegenwoordig zijn smartphones uit het middensegment van de markt zo goed dat bijna alle gebruikers meer dan tevreden zijn met zo’n goed geprijsd telefoon. Minder populaire smartphone fabrikanten geven vaak niet zoveel uit aan marketing. Oneplus is hier een goed voorbeeld van. Een smartphone dat goedkoper is en tegelijk toch beschikt over de beste features. Een bedrijf dat veel geld in marketing pompt, is wel een merk waar men over praat. Mensen beginnen wel met het bekijken van een smartphone als een bekend persoon wordt gezien die het promoot, of je krijgt er de hele tijd advertenties voor.

Als je op zoek bent naar de beste camerakwaliteit, dan moet je investeren in een dure smartphone. Als je je zorgen maakt over hoe anderen je zien, dan gaat er niets boven een telefoon met een statussymbool, zoals een Iphone. Maar wat krijg je nog meer voor die extra honderden die je voor zo’n smartphone moest betalen?

Het scherm kan iets beter zijn, meestal op een manier die niet opvalt, tenzij je er naar zoekt, maar kan het je wel schelen of de resolutie of verversingssnelheid hoger is?

Dat is niet om die dure smartphone, zoals de Galaxy Note, te ondermijnen. Deze heeft duidelijk zijn unieke voordelen. Eigenschappen als NFC, draadloos opladen en stof- en waterbestendigheid, die vele vlaggenschepen hebben, kunnen ook belangrijk voor je zijn. Maar tegenwoordig zijn er ook veel goedkopere telefoons met dergelijke functies.

Wat vind je van dit alles?

Nogmaals, ik geloof dat er niets mis is met het volgen van trends en het kopen van hippe producten als het je echt geluk brengt en je het voor jezelf doet. Maar ik wil ook dat mensen die zich onder druk gezet voelen om trends te volgen, weten dat het oké is om een minder populaire smartphone te kopen, net zo goed als dat het oké is om welke kleding dan ook te dragen die je comfortabel maakt, en je leven te leiden op de manier die je het beste voor je voelt. Voor meer over het verschil tussen high-end en midrange smartphones is het leuk om dit artikel te lezen.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *