Koffie voor mannen en de 7 verrassende gezondheidsvoordelen

Mannen die koffie drinken

Als man is koffie als een soort benzine. We hebben het nodig om warm te draaien, te concentreren en om aan het werk te gaan. Soms heb je het gevoel dat je je constant verzet tegen de drang om je bloedbaan met cafeïne te injecteren. Het is echt niet erg om een koffie stroom van arabica aroma door je slokdarm te laten gaan, mits je redelijk voor het slapen gaan stopt met drinken. Je hebt immers geen zin in plafonddienst. Dat zeg ik niet alleen omdat de energiestoot zo goed is. Koffie heeft ook een heleboel gezondheidsvoordelen voor mannen.

Hier zijn de 7 beste wetenschappelijk gesteunde redenen waarom jij je koffie zou moeten hebben. Drink wel met mate.

1. Koffie vermindert ziekteverwekkende ontstekingen bij mannen

Dit gaat niet over de ontsteking die wordt veroorzaakt door je training bij de marine of je partner die zegt dat je iets moet opruimen, maar over het soort ziekteveroorzakende ontsteking dat wordt aangewakkerd en verergerd door ouderdom. Cafeïne heeft invloed op je immuunsysteem. Volgens het onderzoek dat gepubliceerd is in Nature Medicine ondersteunt het de gezondheid door ziektes, in dit geval hart- en vaatziektes, af te weren. In deze studie hadden de oudere mannen die meer cafeïne dronken minder ontsteking moleculen. Daarnaast hadden ze ook een lagere bloeddruk, flexibele slagaders, meer familieleden die ouder waren dan 90 jaar en waren over het algemeen gezonder.

2. Koffie heeft mentale voordelen bij mannen

Je bent misschien niet helemaal machteloos om mentale achteruitgang te voorkomen, maar volgens deze studie kan koffie je hersenen misschien wel versterken. Onderzoekers ontdekten dat deelnemers die 3 tot 5 koppen koffie per dag dronken, ongeveer 65% minder kans hadden om later in hun leven de ziekte van Alzheimer of dementie te ontwikkelen.

Volgens het ingewikkelde verhaal van de onderzoekers die de studie hebben uitgevoerd, lijkt cafeïne adenosine te blokkeren. Deze remt de werking van norepinephrine. Dit is de chemische stof die verantwoordelijk is voor geheugen en concentratie.

Verschillende koffie voor mannen

3. Koffie zorgt voor verbetering in sportprestaties bij mannen

Een kopje koffie voordat je naar de sportschool gaat, kan helpen om je prestaties te verbeteren. Voorheen nam men aan dat koffie slecht is om voor het sporten te drinken, omdat het tot uitdroging leidt. In het heden zijn wetenschappers en fitnessexperts het er nu over eens dat het een goede drank is voor en na het sporten. De reden is dat cafeïne de afgifte van adrenaline in je lichaam stimuleert. Adrenaline is een hormoon dat je lichaam voorbereidt op fysieke inspanning. Op die manier ervaar je een betere spiercontractie, een lagere pijnintensiteit en minimale vermoeidheid tijdens het sporten. Een lekker kopje koffie voor mannen kan helpen met het behalen van de gewenste prestaties.

4. Lager risico op overlijden

Wil je het risico op overlijden verlagen, dan zal koffie een steentje bijdragen. Uit een studie van de National Institutes of Health – AARP Diet and Health, waaraan meer dan 400.000 mensen hebben deelgenomen, blijkt dat het drinken van koffie het overlijdensrisico verlaagt. Tussen 1995 en 2008 hebben mannelijke deelnemers die zelfs maar één kopje per dag dronken, hun risico op overlijden met 6% verminderd. Het drinken van 2-3 kopjes verminderde het risico met 10% tijdens de studie. Een kopje koffie heeft voor mannen zeker voordelen.

5. Koffie dient als een gezonde bron van antioxidanten

Een antioxidant is een stof die oxidatie tegengaat. Antioxidanten omvatten alle stoffen die vrije radicalen – schadelijke deeltjes die de cellen van organismen aantasten – weg kunnen vangen.

Koffie bevat meer antioxidanten dan groene thee en cacao, die vaak worden aangeduid als de supersterren van antioxidanten. Zo bevat een kopje koffie meer antioxidanten dan gelijkwaardige porties druivensap, bosbessen, sinaasappels en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan de bestanddelen.

Wat doen deze antioxidanten in het lichaam? Ze helpen bij het bestrijden van ontstekingen en infecties, die de onderliggende oorzaak zijn van verschillende chronische aandoeningen zoals artritis, hart- en vaatziekten en meer.

Koffie dat gemalen wordt voor mannen

6. Bevorderen van gewichtsverlies voor mannen

Ook voor gewichtsverlies kan koffie een goede hulpmiddel zijn, met name groene koffie extract. In een 22 weken durende onderzoek van 16 volwassenen met overgewicht, ontdekten de onderzoekers dat de deelnemers die groene koffie extract kregen, een aanzienlijk gewichtsverlies hadden ondergaan. Als je moeite hebt met gewichtsverlies, overweeg dan om koffie aan te schaffen met groene koffie extract. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat je stofwisseling 3 tot 11% stijgt na het drinken van koffie met cafeïne. Hierdoor verbrand je extra calorieën, zonder dat je er wat voor hoeft te doen.

7. Verlaagt het risico op verkeersongevallen

Verkeersongevallen kunnen door iedereen worden veroorzaakt, met of zonder een kopje koffie. Uit diverse rapporten blijkt dat mannen meer ongevallen veroorzaken dan vrouwen. Hoewel deze verkeersongevallen aan verschillende factoren kunnen liggen, is vermoeid rijden één van de belangrijkste oorzaak van verkeersongevallen.

Dit kan komen door te weinig slapen of een bijwerking van medicijnen. Het consumeren van koffie kan je helpen om meer gefocust te zijn onderweg. Het bevordert je de mentale scherpte (zie punt 3). Koffie mensen kan helpen om wakker te blijven tijdens het rijden waardoor je in staat bent je te concentreren op de weg.

Als je urenlang op de snelweg moet doorbrengen, is het handig om een thermosfles met koffie mee te nemen. Het kan geen kwaad!

gezondheidsvoordelen koffie voor mannen

Finishing touches

Je hebt gelezen hoe koffie kan bijdragen bij een goede levensstijl en dat het gezond is voor ons mannen. Terwijl het drinken van koffie je kan helpen om gezond te blijven, is het belangrijk dat je niet te veel drinkt. Een te hoge dosis cafeïne is niet goed voor je. De sleutel is drinken met mate, dat is ongeveer 2-3 acht-ons kopjes per dag.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *