De Leukste Gezelschapsspelletjes voor Twee Personen

Leukste Gezelschapspellen voor twee personen

Wat zijn de Leukste Gezelschapsspelletjes voor Twee Personen?

Niet iedereen is altijd vergezeld door veel mensen om de leukste gezelschapsspelletjes mee te kunnen spelen. Gelukkig bestaan er ook heel veel leuke spelletjes die je met twee personen kunt spelen. Er bestaan spellen die je met maximaal twee personen kunt spelen (denk aan ‘Wie is het?’), maar ook spellen voor twee personen en meer (zoals bijvoorbeeld Monopoly). In deze lijst vind je spelletjes voor met twee personen voor zowel jong als oud.

 

Regenwormen – Voor Jong en Oud

Dit spelletje is geschikt voor iedereen die tot 36 kan tellen. Het is een eenvoudig spel dat je binnen de vijf minuten al hebt aangeleerd. Het spelletje bestaat uit acht dobbelstenen met enkele steentjes met daarop een prentje van wormen en een getal. De bedoeling is om door de dobbelstenen zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Het spel is compact waardoor het gemakkelijk is om ergens mee naar toe te nemen of om op te bergen. Er kunnen meer dan twee mensen meedoen, maar het is zeker even leuk om met twee te spelen. Het duurt ongeveer 30 minuten.

EXIT Het kerkhof van de duisternis – Misterie Oplossen

Dit gezelschapsspel kun je met iedereen spelen vanaf de leeftijd van 12 jaar. Het is een griezelig spel waarin je het mysterie moet oplossen om zo een kostbare robijn te verkrijgen. Het is bijna een ‘echte’ escape room waarin je dingen moet vouwen, berekenen en afscheuren. Hierdoor is het spel wel maar één keer bespeelbaar. Het is de ideale keuze voor escape room liefhebbers. Het duurt ongeveer 45-90 minuten. Je kunt dit leukste gezelschapsspelletjes ook met meer dan twee personen spelen.

Patchwork – Een Spel Vol Dilemma’s

In tegenstelling tot de vorige twee gezelschapsspelletjes is dit spelletje bedoelt om met maximaal twee personen te spelen. Bij dit spel moet je zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau leggen. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de tijd. Zo zijn jullie bijvoorbeeld niet afwisselend aan de beurt, maar wie in tijd achterloopt is zolang aan de beurt tot deze persoon zijn tijdsteen heeft ingehaald. Dit zorgt voor moeilijke dilemma’s. Geen enkel spel is gelijk. Patchwork kan gespeeld worden vanaf de leeftijd van acht jaar. Het duurt ongeveer 15 minuten en is een toegankelijk tactisch tweepersoonsspel.

Shit happens – Hilarisch Partyspel

Shit happens is een hilarisch en levensecht partyspel. Hoewel het een partyspel wordt genoemd is het zeker even leuk om met twee te spelen.  Het spel bestaat uit verschillende kaarten waarop er ongewenste situaties staan geschreven. Er staat bijvoorbeeld op een kaart ‘elke nacht in bed plassen’. Deze situatie moet jij dan ranken op hoe erg het is. Dan moet je raden of de volgende kaart die getrokken wordt, milder of erger gaat zijn dan de kaart die je net gerankt hebt. Het uitspelen van het spel duurt 30 minuten en je kunt het spelen vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Codenames – De Ultieme Missie

Codenames is een spel waarbij je moet samenwerken. Je kunt het maximaal met twee personen spelen. Zo zijn jij en je partner op een geheime missie. De bedoeling is dat je contact krijgt met 15 spionnen en hierbij de huurmoordenaars vermijd. Je weet welke spionnen je partner veilig kan contacteren en je partner weet deze van jou. Geef aanwijzingen met één woord om zo alle spionnen te vinden voordat de tijd op is. Iedereen vanaf 10 jaar kan meedoen met dit spel. Het duurt ongeveer 15 minuten om uit te spelen.

 

Als je meer blogs wilt lezen, check de site dan verder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *