Een sixpack trainen als man doe je zo!

sixpack trainen mannen

Sixpack trainen als man.

Altijd al gedroomd van een atletisch lichaam met een sixpack? Eén sixpack krijgen vraagt veel discipline, maar deze tips helpen je al verder op weg voor het verkrijgen van jouw droomlichaam.

Het belangrijkste voor een sixpack: trainen

Als je een sixpack wilt trainen, is het vanzelfsprekend dat je veel moet trainen. Maar welke oefeningen kun je nu het beste doen? Het is belangrijk dat je afwisselt tussen compound oefeningen en isolatie oefeningen.

Met compound oefeningen worden oefeningen bedoelt die verschillende spieren tegelijk trainen. Denk hierbij aan een deadlift of een squat. Wanneer je die oefeningen uitvoert, train je verschillende spieren van je lichaam. Vaak spannen ook je buikspieren aan waardoor dit ook meteen ervoor zorgt dat je sixpack nog sterker wordt.

Isolatie oefeningen zijn oefeningen waarbij je een specifieke spier van je buik traint. Dit zijn bijvoorbeeld crunches of leg raises. Deze oefeningen zorgen voor een goede spierontwikkeling. Het is wel belangrijk dat je niet alleen maar isolatie oefeningen doet. Train ook de andere spieren van je lichaam zo is je sixpack ook veel harder zichtbaar en klopt het ook in verhouding met de rest van je lichaam.

Een laag vetpercentage voor de perfecte sixpack

Je kent vast wel de uitspraak: “mijn sixpack zit verborgen onder een laagje vet”. Het is dus belangrijk om een laag vetpercentage te hebben. Voeg verschillende oefeningen in je trainingsplan toe waarmee je veel vet verbrandt om zo je sixpack tevoorschijn te laten komen. Een goede afwisseling tussen verschillende oefeningen en gewoontes zorgt voor het beste resultaat.

Genoeg water drinken voor je sixpack

Tijdens het sporten verlies je veel vocht daarom is het belangrijk om geregeld water te drinken. Wanneer je veel water drinkt, heb je ook minder de neiging om te gaan snoepen. Vaak is het gevoel van dorst en honger hetzelfde. Als je een hongerig gevoel hebt, is het dus een goed om eerst een glas water te drinken en dan te kijken of je nog honger hebt. Let wel op, het is belangrijk om voldoende te eten om een sixpack te krijgen.

Voor meer informatie check je de website van sportbay voor de 10 beste buikspieroefeningen voor een zichtbare sixpack. Voor meer blogs houd de website in de gaten.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Forever Men voor meer blogs! Laten we als mannen samen genieten en meer delen. Zo zullen ook wij beter in ons […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *