De 3 beste smartwatches van 2021

De 3 beste smartwatches van 2021

Beste smartwatches zijn de laatste jaren helemaal in. Dankzij deze slimme horloges weet jij altijd de tijd en nog zoveel meer. Je kunt je calorieverbruik bijhouden, het aantal stappen dat je zet, foto’s bekijken, berichten sturen…, maar welke smartwatch past het best bij jou? Hieronder staan verschillende smartwatches om jou zo te helpen de beste keuze te maken.

Apple Watch Series 6

Iedereen heeft al wel van de Apple Watch gehoord, maar wat kun je er eigenlijk mee? Met de Apple Watch kun je een heleboel, zoals:

 • Stappen tellen
 • Muziek luisteren
 • Apps downloaden
 • Zuurstofgehalte meten
 • Hartritme filmpje maken (ECG-meting)
 • Een slaapmeting

Met de Apple Watch ontvang je eenvoudig telefoontjes en kun je berichten sturen. Daarnaast kun je gemakkelijk extra apps vinden en downloaden in de Appstore. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om WhatsApp te downloaden zodat je ook de berichten die je op WhatsApp ontvangt, kunt inzien en beantwoorden. Je kunt met een gerust hart zonder portemonnee de deur uit om boodschappen te doen: je betaalt namelijk met je horloge. Wanneer je jouw bankpas(sen) upload in Apple Pay kun je jouw boodschappen betalen door je pols bij het pinautomaat te houden. Ben je bij een concert, festival of ander evenement waar muziek wordt gemaakt of gedraaid? Je krijgt automatisch een waarschuwing van de Apple Watch wanneer er teveel decibel wordt gemeten, zodat je jouw trommelvlies op tijd kunt beschermen.

De smartwatch is waterbestendig tot 50 meter diepte onder water. Ga je dieper, dan zal het horloge dit niet aankunnen en dus kapot gaan. In de Apple Watch zit een gps functie, je kunt eenvoudig jouw work-out gegevens inzien en tijdens jouw work-out kun je genieten van jouw eigen muziek. Daarnaast zit er een hartslagmeting in het apparaat waardoor je je hartslag altijd in de gaten kan houden en ook extra kan oefenen op jouw uithoudingsvermogen. Voor de vrouwen is bijvoorbeeld ook hun menstruatiecyclus bij te houden middels de Apple Watch.

Daarbij staan er ook verschillende workouts op de Apple Watch. De Apple Watch heeft een always-on Retina-display. Dat in vergelijking met de vorige serie 2,5 keer zo helder is. Een nadeel bij de Apple watch is dat het niet optimaal werkt met een Android besturingssysteem en ook erg prijzig is in vergelijking met andere smartwatches. Deze horloge is dus de perfecte keuze als je een horloge wilt met veel functies.

 

Apple Watch Series 6 - 44 mm - Spacegrijs

 

Samsung Galaxy Watch Active 2

Een iets goedkopere variant die beter werkt met het besturingssysteem van Android is de Samsung Galaxy Watch Active 2. Een nadeel is wel dat het niet optimaal werkt met het besturingssysteem van Apple. Je kunt met deze smartwatch:

 • Muziek luisteren
 • Apps downloaden
 • Gebruik maken van zeven trainingsprogramma’s
 • Hartslag bijhouden (ECG-meting)
 • Bloeddruk meten

Deze horloge lijkt erg op de Apple Watch. Alleen is deze waterdicht waardoor je hem altijd kunt dragen. Dit is een pluspunt ten aanzien van de Apple watch die ook wel waterdicht is gemaakt, maar toch niet wordt aangeraden om ermee in het water te gaan.

De batterijduur van de smartwatch is ongeveer 43 uur. Bij de Samsung Galaxy Watch Active1 liep de batterijduur erg snel terug. Bij de Samsung Galaxy Watch Active2 is dit probleem volledig verholpen en gaat de batterij zelfs langer mee op een dag dan een gebruikelijke batterij. De smartwatch werkt op touchscreen en scrolt gemakkelijk door de touch rand. De Samsung Galaxy Watch Active2 draait op de besturingssystemen van Android en iOS.

De smartwatch is voornamelijk bedoeld voor het monitoren van de gezondheid. Dit maakt dat het horloge zowel stof- als waterbestendig is. Je kunt er dus vrijwel alle sporten mee uitvoeren terwijl je je smartwatch draagt. De Samsung Galaxy Watch Active2 heeft verschillende functionaliteiten zoals bijvoorbeeld het bijhouden van jouw hartslag en stressniveau. Daarnaast kun je verschillende trainingen volgen en bij stress bijvoorbeeld gebruik maken van de ademhalingsoefeningen die de smartwatch aanbiedt.

 

Samsung Galaxy Watch Active2 - Aluminium - Smartwatch dames - 40 mm - Rosegoud

 

Voor de echte sporters: Garmin Vivoactive 4 Watch

 

Garmin is een gekend merk onder de sporters. Dit is de ideale smartwatch om nauwkeurig alle activiteiten bij te houden. Zo is de Garmin Vivoactive 4 eenvoudig te bedienen en heeft hij een complete uitvoering. Een nadeel is dat het scherm erg flets is. Het is dus de perfecte horloge om verschillende activiteiten bij te houden. Let wel op dat deze horloge snel te klein is voor mannen met brede polsen. Als je brede polsen hebt, kun je het beste voor een grotere versie gaan. Als je een horloge zoekt om vooral je sportactiviteiten bij te houden, is deze horloge de beste keuze.

Je betaalt eenvoudig contactloos met de smartwatch, maar helaas nog niet met alle banken. Tijdens het sporten luister je jouw favoriete muziek zonder verbinding te maken met jouw smartphone. De Garmin vivoactive 4L is waterdicht en kun je daarom goed om houden tijdens het handen wassen, douchen of zwemmen.

De smartwatch houdt verschillende gezondheidsgegevens voor je bij zoals bijvoorbeeld het meten van je hartslag, je slaapkwaliteit, stressniveau en het meten van je hersteltijd na het sporten. De hersteltijd is namelijk bepalend voor je conditie. De weergave van jouw activiteit, stimuleert jou om actiever te zijn. Daarnaast meet de Garmin Vivoactive 4 het aantal stappen, traptreden en je kunt zelfs jouw calorie-inname eenvoudig bijhouden.

 

Garmin Vivoactive 4S - Smartwatch - 40 mm - Zwart

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *