Smartwatch advies: Alles wat je moet weten over smartwatches.

smarwatch advies voor mannen

Moeten mannen een smartwatch kopen? Heb je het wel echt nodig? Dit advies helpt je bij de keuze om wel of geen smartwatch te kopen.

Smartwatches behoren tot de meest recente ontwikkeling op het gebied van technologie. Toen Google Glass beschikbaar werd gesteld voor het publiek dachten analisten dat het deze route zou opgaan. In plaats daarvan zijn smartwatches populairder geworden en is de markt gegroeid. Je ziet ze overal in alle soorten en maten.

Veel mensen zijn nog steeds niet overtuigd van smartwatches. We besteden immers allemaal al genoeg tijd aan onze telefoon schermen, toch? Welk extra voordeel kan een smartwatch bieden ten opzichte van een smartphone? Als je al een krachtige computer in je zak hebt, verliest het dragen van een andere om je pols wat aantrekkingskracht.

Of toch niet?

Daar gaan we even dieper induiken. We zullen het hebben over de voordelen en nadelen van een smartwatch. Daarnaast kijken we voor die smartwatches zijn gemaakt en kun jij nadenken of jij het wel nodig hebt.

Smartwatch advies: Redenen om een smartwatch te kopen

Om alles goed en overzichtelijk voor je te laten overkomen, worden de voordelen voor het kopen van een smartwatch besproken. Zo krijg jij het beste advies voor het kopen van een smartwatch.

Notificaties op je smartwatch

Je bent uit met je vrienden, de fam of je bruv’s. Het eerste wat we doen is alle telefoons in het midden van de tafel leggen. De eerste die zijn telefoon pakt mag de rekening betalen. Het is een goede manier om meer sociaal te zijn en te genieten van de mensen om je heen. Niemand voelt zich buitengesloten, niemand mist het gesprek dat later een onderonsje wordt. Geen melding meer van de laatste tweets van de Trump. Life is good!

Maar dat komt even niet goed uit. Je wacht namelijk op het tinder berichtje van die leuke meid. Of je baas zou je nog appen of je morgen moet werken. Je moeder die je eraan herinnert dat je je luiers moet verschonen. Je weet dat je het maar zo lang kunt volhouden voordat je naar je telefoon moet grijpen, voor het geval dat. Maar die rekening van de kroeg loopt al op naar 200 euro. Toch maar even volhouden…

Op dat moment wil je een smartwatch hebben. Het is misschien vals spelen, maar het werkt.Het dragen van een smartwatch. Je telefoon stuurt je automatisch meldingen van de berichten en oproepen die je op je telefoon ontvangt. In plaats van je telefoon te pakken, check je op je smartwatch wat er gaande is. Handig toch?

Voor de drukke mannen onder ons biedt een smartwatch een groot voordeel. Zo kan een smartwatch je afspraken bijhouden. Zo hoef je niet meer op papier te schrijven wie je volgende date is. Meer advies voor het aanschaf van een smartwatch volgt!

Bewust zijn van je gezondheid

Veel smartwatches bevatten ook goede gezondheids- en wellness trackers. Dit is meer dan alleen het opnemen van je dagelijkse stappen Sjon. Je kunt ook de afstand bijhouden als je hebt gejogd of gezwommen. De doelstellingen die wij als mannen hebben, kunnen wat hulp gebruiken. Een goed advies is om een smartwatch te nemen die voor mannen bewustwording creëert.

Sommige smartwatches, zoals de Apple Smartwatch, hebben geavanceerde traceer hulpmiddelen zoals een ECG (electrocardiogram-hartmonitor). Dit registreert je hartslag en maakt belangrijke metingen. Kan handig zijn als je bang bent voor een aandoening.

Daarnaast zijn er andere gegevens die een smartwatch bijhoudt voor je gezondheid.

Hulp bij je dieet

Met een beetje extra inspanning kan je smartwatch je helpen met je dieet. Volg je calorie-inname bij elke maaltijd. Ontvang calorie ramingen voor je oefening. Beide in combinatie maakt programma’s nog eenvoudiger. Stel dat je een beer wilt worden dan komt dat zeker goed uit. Mocht je een specifiek doel hebben met sporten (afvallen, aankomen) dan kun je ook deze blog lezen over de beste tijd om te sporten.

De smartwatch meet het effect van cafeïne

Voor degenen onder ons die afhankelijk zijn van cafeïne om de dag door te komen, een smartwatch houdt dat ook bij. De hoeveelheid cafeïne in je systeem kan van invloed zijn op je stressniveau, je hartslag en hoe nerveus je bent. Weten hoeveel er in je systeem zit is een handig hulpmiddel om je productiviteit te maximaliseren zonder de crash in de namiddag.

Stress levels

Stress is een andere belangrijke factor die je smartwatch in de gaten houdt. Dit meet een combinatie van functies, zoals je hartslag en bloeddruk, om stress weer te geven. Als je gewend bent aan chronische stress kan het je helpen om te laten zien wanneer je stress ervaart.

Dat is handig als je bezig bent het het verbeteren van je gezondheid door stress te verminderen. Het kan zelfs helpen bij het bestrijden van slapeloosheid, omdat je de kans krijgt om in te grijpen.

De smartwatch mee op reis is een goed advies

De GPS in een smartwatch werkt op dezelfde manier als je telefoon. Het kan google maps gebruiken en je zo naar locaties leiden. Het grootste voordeel is dat je alleen naar je pols hoeft te kijken in plaats van je telefoon uit je zak te trekken. Als je naar Bali, Johannesburg of welke bestemming dan ook gaat, is het goed om je ogen omhoog te houden. De stoepen zijn niet zoals ze hier in Nederland zijn. Straks beland je met je hoofd tegen een lantaarnpaal. Daarnaast zal je er minder uitzien als een toerist.

Door je telefoon niet te checken, zie je meer van de mooie (of lelijke) omgeving. Zo zal je meer verkennen en terug komen als Christopher Columbus. Dan heb je nog eens iets te vertellen bij je schoonouders.

Werken met een smartwatch voor mannen

Lekker naar muziek luisteren

Ja, je kunt muziek door je smartwatch laten lopen. Of beter gezegd, je kunt muziek via je smartphone afspelen en je smartwatch als controller gebruiken. Zo kun je je spotify lijst controleren en de muziek afspelen die jij wilt. Ook hiervoor hoef je niet je smartphone uit je zak te pakken.

De advies dat je smartwatch je smartphone batterij bespaart

Dit lijkt misschien een ‘no brainer’, maar het is belangrijker dan je denkt. De batterij van je mobiel kan sneller leeg gaan als je deze vaak gebruikt. Sommige nemen daarom een oplader mee op zak of een portable batterij. Een goede smartwatch betekent dat je die dingen niet nodig hebt.

Tuurlijk, je telefoon zal batterij verliezen als deze aanstaat. Door je telefoon minder te gebruiken, kan deze langer mee en zul je geen meldingen missen. Dat alles in combinatie met het feit dat je je smartphone minder gebruikt.

Customization

Het leuke aan smartwatches is de mooie beschikbare kleuren en bandjes. Op deze manier kan je het aanpassen naar jouw stijl. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het thema aan te passen. Denk aan de kleuren, wijzers en buttons. Voel je vast aan één thema of achtergrond, verander ze om ze aan te passen aan je stemming. Ze kunnen je zelfs een beetje opvrolijken.

Smartwatch advies: Redenen om geen Smartwatch te kopen

Als er geen redenen waren om geen smartwatch te kopen, zouden we er allemaal een hebben. Naast het verhogen van je productiviteit en gezondheid bijhouden, hebben smartwatches ook nadelen. Ondanks dat de nadelen voor het kopen van een smartwatch minder zijn, moet je er goed overnadenken.

Deze factoren hebben misschien wel of geen invloed op je, maar ze dat in de toekomst toch wel kunnen. Mijn taak is om mannen de nodige informatie te geven.

Man met smartwatch om zijn pols

Prijs

Hoewel de gemiddelde smartwatch nu niet zo duur is als toen ze voor het eerst werden uitgebracht, zijn het nog steeds dure apparaten.

Je kunt een bedrag van €200 – €400 verwachten voor een smartwatch. De prijs kan variëren afhankelijk waar je het koopt. Soms wordt een smartwatch gebundeld met een nieuwe smartphone. Je moet jezelf afvragen wat je wilt betalen voor een smartwatch en wat het voor je betekent. Voor sommige heeft het te maken met status. De ander wil het voor functionaliteit. Dat is een groot verschil in prijs en gebruik.

Een Fitnesstracker biedt vergelijkbare voordelen

Je kunt meestal fitness trackers krijgen voor minder dan een smartwatch. Zelfs degenen die net zo duur zijn, hebben extra functies en voordelen om de prijs te compenseren. Een fitnesstracker is grotendeels een verlengstuk van je arm, één die je activiteit opslaat zodat jij je doelen kunt bereiken.

Dus als je vooral je gezondheid wilt bijhouden, raad ik aan een fitnesstracker te nemen in plaats van een smartwatch.

Je moet ze bijna elke dag opladen.

Dit is het grote ongemak dat gepaard gaat met smartwatches. Net als je telefoon hebben ze een batterij die opraakt. Omdat een smartwatch meer functies beheert dan een fitness tracker gaat het batterij sneller leeg.

Laatste gedachten

Oké. We hebben het gehad over de voors en tegens van smartwatches. We hebben besproken hoe ze het dagelijkse leven beïnvloeden, en hoe ze een belangrijk verschil kunnen maken.

Wie heeft er een smartwatch nodig? Iedereen die er een wil, en oud genoeg is om die beslissing voor zichzelf te nemen. Er is niet één ideale gebruiker. Als je denkt dat het de moeite waard is, ga er dan voor. Als je dat niet doet, sla dan deze uitgave over en geef het geld ergens anders aan uit. Als jij maar gelukkig bent.

Hopelijk heeft dit artikel geholpen bij het ophelderen van eventuele vragen of zorgen die je had over smartwatches. Maar uiteindelijk ben jij de enige die kan beslissen of je een smartwatch moet kopen. Check anders de lijst van de consumenten bond welke smartwatch op dit moment het beste voor je is.

Wil je meer informatie over het Forever Men blog? Check dan forevermen.nl!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] een eerdere blog hebben we gesproken over smartwatch advies. Check het als je meer wilt weten over […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *