Tips tegen Hooikoorts: zo overleef je het Hooikoortsseizoen

De tijd van het jaar is weer aangebroken, het hooikoortsseizoen. Voor mensen die geen last hebben van hooikoorts verandert er niets, maar voor andere kan het een heel onprettige periode worden. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing.

Voedingsstoffen die je hooikoorts laten verdwijnen

Zo kun je beginnen met het eten van bepaalde voedingsstoffen. Omega 3 gaat ontstekingen tegen en werkt dus perfect tegen hooikoorts. Als je vegetariër bent of allergisch bent aan vis is dit natuurlijk geen oplossing. Wees niet getreurd! Er zijn genoeg andere voedingsstoffen die je kunnen helpen. Bromelaine kan je hierbij ook meehelpen. Deze stof kun je terugvinden in ananassen. Dit is dus zeker het proberen waard! Voedingsstoffen zoals quercetine, curcumine en zuurkool kunnen je ook nog helpen tegen de klachten van hooikoorts.

Extra tips om het hooikoortsseizoen door te komen

Buiten op je voeding letten en enkele voedingsstoffen toe te voegen in je dieet, zijn er ook andere dingen die je kunt doen om hooikoorts tegen te gaan. Vaseline is bijvoorbeeld een goed middel tegen de klachten. Smeer het rond je ogen en neus en de vettige substantie vangt grotendeels de pollen op.

Een andere tip is om een zonnebril te dragen wanneer je naar buiten gaat. Zo voorkom je dat het overige stuifmeel in je ogen komt.

 

Hooikoorts mannen tips

 

Hulpmiddeltjes van de Apotheker tegen Hooikoorts

Het kan zijn dat je langdurig last hebt van hooikoorts en dan kan het zijn dat het bovenstaande niet goed helpt. Daarom is het handig om eens voor tabletten of medicijnen bij de dokter te vragen. Als het nog niet zo erg is, kun je terecht bij je apotheker voor raad. Zo kan een pilletje of neusspray wonderen verrichten.

Prevalin Neusspray Extra Sterk - Bij hooikoortsklachten - Hooikoorts neusspray - 15ml

Productbeschrijving

Heb je last van hooikoorts of vergelijkbare allergische reacties? Dan is Prevalin Neusspray Extra Sterk Dinatriumcromoglicaat 40 mg/ml een oplossing! De neusspray werkt lokaal in de neus en remt het vrijkomen van histamine waardoor er geen hooikoortsklachten optreden. Prevalin Neusspray Extra Sterk helpt onder andere bij verschijnselen zoals:

· Loopneus
· Verstopte neus
· Niesbuien

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *